luni, 16 februarie 2015

Călătoria Vieţii şi Legământul de Iubire

Binecuvântarea Relaţiei, printr-un Legământ de Dragoste 

Numeroşi oameni nu au asistat la o relaţie armonioasă, de iubire, între părinţii lor; şi, prin urmare, nu cunosc nici beneficiile, nici implicaţiile unui atare angajament. 

Dragostea şi angajamentul faţă de o altă fiinţă reprezintă un proces spiritual, indiferent dacă implică o cununie sau un alt fel de ceremonie. Adeseori, atunci când iniţiem o relaţie, noi ne lăsăm purtaţi de sentimente, fără a analiza, în profunzime, implicaţiile unui legământ autentic de iubire. Dacă suntem în măsură să înţelegem că unirea armonioasă a destinelor nu se bazează numai pe dragoste, ci rezidă, de asemenea, în arta de a purta o discuţie, a cădea de acord, a ajunge la o înţelegere, atunci vom fi descoperit secretul unei relaţii sentimentale fericite. Atât de mulţi oameni nu au asistat la o relaţie sub semnul iubirii şi al înţelegerii, între părinţii lor; şi, prin urmare, nu au un model demn de urmat, cu privire la forma pe care o înveşmântează sau senzaţiile pe care le trezeşte iubirea autentică.

Multora dintre noi li s-a înfăţişat conceptul de iubire romantică - un tumult ce ne poartă pe culmile fericirii şi ale extazului. Deşi, într-adevăr, şi acesta este un aspect important al oricărei relaţii, adevăratul mijloc de verificare a sentimentelor rezidă în dorinţa şi disponibilitatea de a trece prin viaţă, alături de partenerul ales; nu numai de a împărtăşi deliciile; ci şi de a depăşi încercările, prin atingerea consensului. În general, aceasta înveşmântează forma unei modelări reciproce; totuşi, dat fiind că orice relaţie presupune împletirea nevoilor, trăirilor şi experienţelor a doi oameni, este posibil să ne confruntăm, în răstimpuri, cu neînţelegeri. A ne păstra deschiderea şi receptivitatea faţă de partenerul ales, precum şi a îi trata dorinţele şi ideile cu respect contribuie la depăşirea celor mai dificile situaţii. O modalitate de succes, în acest scop, constă în a inspira profund, invocându-ne partenerul într-un spaţiu sacru al iubirii şi ascultând cu inima deschisă, ceea ce ne comunică. Dacă ni se pare sau devine greu de realizat, ne putem îndrepta către cuplurile ale căror relaţii ne stârnesc admiraţia, pentru a primi sfaturi sau călăuzire. A şti, cu certitudine, că există o multitudine de resurse, în sprijinul nostru; de asemenea, a fi dispuşi să le valorificăm, alături de partenerul nostru, are rolul de a ne adânci şi consolida relaţia.

A binecuvânta o relaţie printr-un legământ de dragoste
 este, în realitate, o călătorie spirituală pe care o săvârşim, alături de fiinţa iubită. Capacitatea de a iubi şi îngriji o altă persoană, din toată inima, ne va transforma profund şi ne va purta la un nivel superior de evoluţie - prin parcurgerea unor lecţii şi asimilarea unor învăţături valoroase, cu privire la noi înşine, la care altminteri nu am fi avut acces.

Sursa articolului : Editura For You

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu