luni, 26 ianuarie 2015

5 tips-uri esentiale despre Hatha Yoga pentru incepatori


Te-ai hotarat sa te apuci de practica Hatha yoga si nu stii ce ai de facut?
Atunci, aceste tips-uri sunt esentiale pentru tine.


1.Cum sa te imbraci?
Hainele: ar trebui sa fie cat mai lejere iar accesoriile personale, precum, ceasul, lantisoare, bratari, s.a.m.d. ar trebui inlaturate.
Pantofi Yoga: in 95 % din cazuri, yoga se practica descult sau cu sosete.
Pantaloni: Sunt cateva tipuri de pantaloni de yoga, insa nu trebuie neaparat sa iti achizitionezi o pereche noua. Orice alti panataloni comozi, lungi sau scurti sunt ok. Evita pantalonii care nu sunt elastici, precum jeansi.
Bluza: Recomand bluzele comode, nu foarte largi, deoarece in anumite posturi precum „Downward facing dog”, bluza se poate ridica. 
Poti purta orice fel de bustiera, pe dedesubt.


2. Ce sa aduc?
Saltea: daca esti pentru prima data cursurile de yoga, nu te ingrijora despre saltea. Nu este nevoie sa o aduci. Pe masura ce vei incepe sa practici, atat la sala cat si acasa, iti recomand sa investesti intr-o saltea de yoga. 
La clasele Q Yoga Flow sunt deja saltele de yoga, insa daca vrei sa o aduci pe a ta, esti binevenit.
Sticla cu apa: In cele 100 de minute de hatha yoga, mai mult ca sigur o sa ti se faca sete asadar iti recomand sa iti aduci o stica cu apa la temperatura camerei.
Prosop: In cazul in care transpiri sau totodata il poti folosi in etapa de relaxare precum paturica.

                       50 % REDUCERE LA PRIMA SEDINTA HATHA YOGA

3. Cum sa ma pregatesc?
Mancare: Este recomandat sa nu mananci cu cel putin doua ore, o masa grea, inainte de practica yoga. Poti sa mananci o gustare light cu o ora inainte de practica.
Poti sa mananci  la o jumatate de ora dupa terminarea clasei. Ulterior practicii, consuma apa la temperatura camerei.
Daca ai posibilitatea este recomandat sa faci baie cu o jumatate de ora inainte de practica. La fel si dupa practica, poti face baie la o jumatate de ora iar apa sa nu fie fierbinte.
Programare: inainte de a veni la clasele de hatha yoga este necesar sa faci programare, deoarece, de regula locurile sunt limitate si este bine sa iti rezervi locul din timp. 
Programarile se efectueaza la adresa de e-mail: qyogaflow@gmail.com

4. Necesar:

Respiratia
In toate asanele, respiratia ar trebui sa fie facuta pe nari si nu pe gura.
Nu iti tine respiratia atunci cand faci asane sau stai in ele.
Anunta  intotdeauna profesorul in legatura cu problemele medicale (dureri usoare sau grave, genunchi, glezne, solduri, burta, inima, piept, gat, cap, menstruatie, hernie, puroi in urechi, operatii recente, etc).  In functie de durere, profesorul iti va oferi variante mai usoare ale posturilor.

                  MAI MULTE INFORMATII DESPRE YOGA- CLICK AICI

5. Tipsuri pentru o practica reusita

Aliniament: Fii atent la aliniamentul posturilor despre care profesorul vorbeste. Este extrem de important sa menti corect aliniamentul astfel incat sa nu iti ranesti corpul. Din aceasta cauza, recomand ca incepatorii si intermediarii care inca nu au o baza solida asupra tehnicilor , sa practice cel putin 6 luni de zile sub observatia unui profesor.

Asculta instructiunile profesorului: Ca incepator, posibil sa te uiti usor stanga dreapta, sa vezi ce fac colegii tai, insa mai intai, asculta instructiunile profesorului.

Interiorizeaza-te: Practica yoga este o cunoastere care aduce beneficii multiple atat corpului cat si mintii si sufletului. Pentru a obtine rezultatele cele mai bune, este nevoie sa fii prezent, sa te eliberezi de orice alte ganduri din exterior, sa te focusezi pe respiratia si corpul tau.    



Fii pozitiv:  Nu te simti jenat daca profesorul te corecteaza. Este cea mai buna metoda de a invata. Nu te judeca si nu face comparatie intre performantele tale si  ale celorlalti studenti. Fiecare are propriul nivel de flexibilitate si deschidere. Yoga nu este despre flexibilitate. Flexibilitatea vine in timp pe masura ce perseverezi. Enjoy your practice!

Asculta-ti corpul:
Aminteste-ti ca practica ta este un proces individual. Nimeni altcineva nu este in corpul tau, asadar asculta-ti corpul si respecta-i limitele. Asanele se executa la limita de confortabilitate si stabilitate, acolo unde mintea este linistita iar focusul este pe respiratie. 

Daca mai ai nevoie si de alte informatii, poti sa imi scrii la adresa de e-mail : qyogaflow@gmail.com. 

Te poti inscrie la clasele de Hatha Yoga la adresa de e-mail : qyogaflow@gmail.com. 
Vei primi pe e-mail confirmarea locului in maximum 3 ore.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu