sâmbătă, 11 octombrie 2014

OUT of the Box

De la prima alarma a diminetii, la jobul de la birou si pana la relaxarea de seara din propriul fotoliu, suntem captivi in diverse cutii. Ne grabim cu sau fara drag sa ajungem zilnic in cele doua cutii. Unele mai mari, altele mai aspectoase, upgradate dupa bunul plac, acestea ne gazduiesc mai mult de 20 de ore din 24. Auzisem prima oara aceasta informatie, intr-un seminar de dezvoltare financiara sustinut de speaker-ul "Liviu Pasat", unul dintre cei mai buni traineri din Romania. Mi-a placut atat de mult ideea incat imi amintesc  faptul ca o buna perioada de timp mergeam zilnic in parc si ma gandeam la programele si credintele limitative ce le-am preluat de-a lungul timpului. Si nu exagerez cand spun zilnic :))

             Sa dam timpul inapoi.
             Inca de mici copii am fost invatati sa fim dependenti de o cutie. Iti mai amintesti  de vremurile de la gradinita?
Te trezeai in fiecare zi,  intr-o cutie cu laturi patrate (pereti) si capac (usa) pe care sa il deschizi. Paseai alaturi de un adult pana ce ajungeai intr-o alta cutie (gradinita). Acolo te intalneai cu cineva care iti spunea ce sa faci, cum sa faci, dupa care mancai, te jucai si dormeai. La ora patru, adultul te lua si te aducea in propria cutie. In cel mai fericit caz, unii dintre noi si-au petrecut copilaria la tara, fiind inconjurati de natura, insa cel mai probabil in jurul varstei de 14 ani, unii mai devreme iar altii mai tarziu, au optat pentru continuarea studiilor la oras, repetandu-se astfel ciclul "Cutiei", atat in gimnaziu cat si in liceu.
Ajungand la varsta  majoratului erai sigur ca iti vei putea lua viata in frau. De cand asteptai momentul asta. Te-ai inscris la o facultate si pentru a ajunge cat mai rapid si comod, ti-ai luat permisul de conducere.
Si ce crezi ?
Te trezeai intr-o cutie, plecai pentru a ajunge rapid si comod la facultate, prin intermediul unei alte cutii (masina) iar acolo mai multe persoane iti spuneau ce sa faci si cum sa faci:))
Poate ca te apuca rasul sau plansul, dar asta este parcursul pe care am fost invatati sa il urmam.
IEI!! S-a facut bebeloiul mare, acum este "Om in toata firea " ! as traduce aici : " Om, creat dupa regulile si invataturile altora; Clona dupa gradul de evolutie material, mental si spiritual al societatii."
Acum, deja stii ce trebuie sa faci si cum trebuie sa faci. Si repeti pattern-urile societatii. Simti ca nu ai incotro pentru ca ai invatat faptul ca " Asa este viata asta, Grea"; " Nu merge"; "Statul e de vina"; "Poate, daca te nasteai intr-o alta familie, ai fi avut mai mult noroc".
Iti iei primul job si esti extrem de fericit.
Te trezesti intr-o cutie, conduci o alta cutie, pentru a ajunge intr-o alta cutie mai mare (Cladirea unde lucrezi), formata din mai multe cutii, unde un adult (seful) iti spune ce sa faci si cum sa faci.

And Now What?
Ai facut tot ce ti-a stat in putinta, ai trecut din cutie in cutie si acum iti doresti propria cutie.
Te duci la cutia financiara (banca) si te imprumuti de cat ti se cuvine " dupa munca prestata la alte cutii".
Acum, ai propria cutie. Esti linistit pentru urmatorii cinci ani de zile, pana se maresc copiii  si ai nevoie de o cutie (locuinta)  mai mare. Acelasi lucru se intampla si cu cutia mergatoare. In timp copiii se maresc si ei la randul lor si repeta aceeasi situatie, observand faptul ca 80% din viata ne-o petrecem intr-o CUTIE.


Si stau sa ma gandesc?

Oare, acesta a fost planul creatie? Oare pentru asta au fost oamenii inzestrati cu picioare, ca sa se deplasese de acasa la serviciu si de la serviciu acasa.
Zilnic, picioarele, talpile suporta intreaga greutate a corpului. Membrele inferioare fiind in relatie cu primul centru energetic din corp " Chakra Muladhara" sunt reprezentate de elementul pamant si au ca functiune instinctele de supravietuire si siguranta. Ceea ce inseamna ca ori de cate ori ai sentimentul de nesiguranta si esti in frica pentru propria viata, trebuie sa te conectezi la elementul pamant prin intermediul membrelor inferioare. Bineinteles, sunt si alte tehnici dar ma voi raporta la importanta colosala pe care o are pamantul in relatie cu corpul nostru si starea de vitalitate.
Parcurile, unde poti lua contact direct cu energia Pamantului, prin pozitionarea talpilor pe o suprafata de pamant, sunt o sursa inestimabila de incarcare si echilibrare a organismului.  Stai cat mai mult timp cu putinta in parc, apreciaza natura, iarba, insectele, apa, radacinile copacilor, frunzele si fructele acestora.
 Intra in comuniune cu natura, respecta fiecare forma de viata care iese din pamant, caci precum si in Geneza este specificat "Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu" .
Acest articol sau poate altele  te vor deschide sa te cunosti ca pe un intreg "Minte- Trup -Suflet"



Cand reusesti sa iesi din cutie,  nenumarate porti cu spati libere ti se vor deschide.

Ingaduie-ti sa faci un exercitiu de vizualizare chiar acum:
Uite-te la picioarele tale, la mainile tale sau la orice parte a corpului. Imagineaza-ti ca esti o celula din interior.
Da-ti frau liber imaginatiei si plimba-te prin interiorul corpului tau, in timp ce iti atingi cu blandete partea corpului imaginata.
Insistand pe acest exercitiu, ai sa realizezi ca iti vei aprecia corpul la un nivel mai profund, intelegand efectul pe care gandurile, emotiile, nutritia si mediul inconjurator le au asupra acestuia.
Corpul si mintea au nevoie de aer curat pentru a nu se sufoca in timp. S-a constatat faptul ca aerul din interior este mult mai poluat decat aerul din exterior, din cauza solutiilor toxice pe care le folosim la curatenie, a compozitiei vopselelor lavabile, a undelor electromagnetice si multor altora.
Iesi afara, mergi in padure, la munte, la tara, in delta, la picnic, respira complet pana ce burta ti se umfla, impamanteaza-te, iubeste natura si tot ce te inconjoara.
Deschide capacul cutiei si priveste dincolo de efectul de turma. Intreaba-te " Cine sunt eu?"; " Cum de am ajuns aici?"; "Unde ma duc?" si "Ce trebuie sa fac?"
In tine zace " copacul vietii eterne" care asteapta sa fie trezit. Inlatura valul iluziei si ramai fericit. Esti in siguranta . Pamantul de sprijina. Acesta asteapta ca tu sa il vizitezi si sa te conectezi la vibratia lui.

Te invit la clasele Q Yoga Flow sa descoperi 
care sunt cele mai importante asane pentru membrele inferioare !

Peace and Love
Ella

P.S. Iti doresti sa iti imbunatatesti intregul "Minte -Trup-Suflet" si nu poti sa ajungi la o clasa de yoga. Fa pasi micuti zilnic. Iti recomand ca in fiecare zi, dimineata si seara sa iti acorzi cel putin 5 minute in care sa stai in liniste, fara sa ai ganduri din exterior. Cele 5 minute, aloca-le sa-ti observi respiratia, contempleaza-le prin recunostinta fata de natura, fata de ceea ce esti si ce ai. Pentru un efect de curatare al spatiului poti aprinde o lumanare sau poti lasa geamul deschis.
Iti recomand sa citesti si materialul  http://qyogaflow.blogspot.ro/2014/10/cele-7-chakre-principale-si-exercitii.html .

Daca ti-a placut articolul de mai sus, te invit sa te abonezi la newsletterul Q Yoga Flow

CE VEI PRIMI daca te abonezi la newsletterul Q Yoga Flow
Antrenament pentru trup, educatie pentru minte si bucurie pentru suflet
Materiale si recomandari inedite OUT Of The Box despre:
Constientizarea Maestrului Interior;
Cum sa-ti traiesti viata in armonie, pace, iubire si prosperitate;
Cum sa obtii si sa mentii  sanatatea fizica, mentala si emotionala;
Cum sa depasesti provocarile intampinate cu ajutorul terapiilor alternative;

    Albert Einstein numea "Nebunie: sa faci acelasi lucru iar si iar, asteptandu-te ca rezultatul sa fie diferit."

    Daca ai intrebari legate de domeniile mentionate mai sus, 
    scrie-mi un e-mail la adresa: qyogaflow@gmail.com
    Voi incerca sa iti raspund in maximum 72 ore.




    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu